Тикова настилка

Настилки за външно полагане от тикова дървесина.

Външните настилки от различни видове тикови дървесини от Азия и Южна Америка са подходящи със своята здравина, устойчивост на влага и атмосверни влияния. Дървесината притежава високи технико-експлоатационни, физико-механични и естетически показатели, което я прави подходящ материал за направа на трайни подови настилки. Разнообразната и широка гама от цветове и текстури я превръща в актуален и предпочитан елемент в интериора. Освен от естетическа гледна точка дървесината притежава и много предимства – издръжливост на широк диапазон на температурни промени, устойчивост на химикали и особено на действието на органични киселини, сравнително ниско стареене, ниска топлопроводимост както и добри звукоизолационни свойства. От технологична гледна точка е лесна за обработване и е сред малкото материали подлежащи на възстановяване.


Дървените подови настилки са трайни, твърди, топли и здравословно подходящи. Те не отделят вредни вещества, а дори ги абсорбират и спомагат за регулиране влажността на въздуха и за подобряване на микроклимата в помещенията. Дървените подови настилки могат да се поддържат с евтини и достъпни материали, да се обновяват многократно чрез почистване, циклене или лакиране.
 

Критерии за тяхната здравина и неподвижност са съединенията на елементите и качеството на монтажа им. В случай на лошо поддържане, неправилно изработване на съединенията между елементите или некачествен монтаж се получават нежелани фуги.
Подовата настилка е подложена на многостранни механични и химични въздействия и тя трябва да отговаря на определени технически, експлоатационни, икономически и естетически изисквания. Основните показатели на подовите настилки са: трайност, твърдост, износоустойчивост, устойчивост на влага, топлинни, звукоизолационни коефициенти, равнинност, цвят и други. Те са естествена връзка на екстериора със природата.

Предлагаме следните видове настилки, лайсни и готови плoчи:

- Бангерай Индонезия
- ИПЕ / I P E / Бразилия
- Комару / CUMARU / Бразилия
- Анжелин Педра / ANGELIN PEDRA / Бразилия
- Жатоба / JEQUITIBA / Южна Америка 

 

 

Галерия

replica watches replica watches replica breitling watches best replica watches cheap replica watches cheap replica watches replica watches